نوشته ها

بررسی رابطه کفش با سلامتی پا و بدن

بررسی رابطه کفش با سلامتی پا و بدن
  • تاثیر پاشنه و پنجه کفش بر سلامتی بدن

پاشنه‌ها به شکل‌های مختلفی از قبیل، پاشنه بلند نازک، پاشنه بلند قطور، پاشنه تخت و … وجود دارند، همچنین پنجه کفش‌ها را هم می‌توان در قالب‌های مختلفی از قبیل پنجه مربعی، پنجه گرد، پنجه نوک‌تیز و … پیدا کرد. هر کدام از این قالب‌های پنجه و پاشنه به مقداری بر قسمت‌های مختلف پا فشار می‌آورند که اگر این فشار در هنگام استفاده از کفش، شما را از محدوده امن احساس راحتی‌تان خارج کند، فشار مخربی بوده و درواقع آن‌کفش دیگر برای شما کفش مناسبی نیست و می‌توان مشکلات ریز و درشت زیادی را به جان شما بیاندازد. مشکلاتی از قبیل انحراف انگشتان پا خصوصا شست، انگشت چکشی، فرو رفتن ناخن انگشت‌ها در یکدیگر و زخم شدن و عفونت کردن انگشتان پا، ایجاد میخچه و پینه در پاشنه پا در اثر فشار زیاد شوند. همچنین در صورت نامناسب بودن نوع پاشنه یا پنجه تعادل بدن در هنگام استفاده از کفش برهم خورده و ممکن است منجربه متورم شدن اعصاب پا، پیچ خوردن قوزک پا و آسیب دیدن تاندون آشیل شود یا عوارضی مانند دردهای مضمن زانو و کمر را در پی داشته باشد.
زده شدن پا توسط کفش بخاطر پنجه نامناسب، می‌تواند خون رسانی به عضلات پا را مختل نموده و عوارضی مانند لخته‌های خونی یا عفونت را در پی داشته باشد.
استفاده همیشگی و طولانی مدت از کفش‌های پاشنه‌بلند نامناسب‌هم می‌تواند علاوه بر درهای مضمن کف پا، مفاصل و مچ پا را هم با مشکلاتی عدیده‌ای مواجه کند و یا حتی در درازمدت آناتومی طبیعی قوس ستون فقرات را بهم بریزد.

  • تاثیر جنس کفش‌ها روی سلامتی بدن

موثرترین تاثیر جنس و مواد اولیه کفش روی سلامتی پوست پا و البته ارائه راحتی به پا یا سلب راحتی از آن‌هاست. به این صورت که جنس برخی از کفش‌ها قابلیت عبور مرور هوا را به درون کفش داشته و مانع از بیش از حد گرم شدن فضای درون کفش هنگام پیاده روی می‌شود که این امر خود باعث جلوگیری از عرق کردن پاها، بو گرفتن پاها و بروز بیماری‌های باکتریایی، قارچی یا عفونی می‌شود. جنس برخی کفش‌ها هم مانند چرم‌های طبیعی بیشترین سازگاری را با پوست و بدن انسان داشته و با استفاده از آن‌ها در آسترهای درونی کفش‌ها بیشترین میزان راحتی پا تضمین می‌شود و همچنین در حین تماس با پوست پا سبب ایجاد التهاب و تاول روی پاها نمی‌شود.

  • تاثیر وزن کفش‌ها روی سلامتی بدن

تاثیر این آیتم در بلند مدت بروز می‌کند. اگر وزن کفش انتخابی شما مناسب نبوده یا زیاد باشد بعد از چند ساعت استفاده در روز پاهایتان خسته می‌شود یا هنگام راه رفتن پاها و کمرتان درد می‌گیرد.

  • تاثیر کفی و زیره کفش بر سلامتی بدن

کفی کفش‌ها با حمایت و پشتیبانی از کف پا به طور مستقیم با سلامتی آن در ارتباط است. راحتی پاهای شما در گرو نرمی و انعطاف مناسب کفی درون کفش است. در صورتی که برآمدگی و طراحی کفی‌ها به گونه‌ای باشد که به خوبی بتواند از قوس طبیعی و استاندارد پاها حمایت کند، می‌تواند مانع از وارد شدن فشارهای نامتعارف به زانوان و کمر شود. همچنین سلامتی کف پا در برابر فشارهای ناشی از راه رفتن یا رفتن روی سطوح سفت و موانع ناهموار در گرو استحکام زیره، انعطاف‌پذیری مناسب آن و تواناییش در دفع ضربه‌هاست. گاهی به علت فعالیت زیاد فشاری معادل ده‌ها برابر وزن فرد به پاها وارد می‌شود که این فشار مستقیما وارد زیره کفش می‌شود و اینجاست که زیره‌های مستحکم زیر آن فشار دوام آورده و زیره‌های نامناسب کم‌کم خورده شده و از ساختار اصلیشان خارج می‌شوند و بعد از مدتی به سلامتی کف پا آسیب می‌رسانند.
تذکر: همه با قوس کف پای استاندارد به دنیا نمی‌آیند، برخی دارای قوس بلند کف پا هستند و برخی دیگر صافی کف پا دارند. کنترل عوارض و جلوگیری از درد گرفتن کف پای این افراد هم مستقیما به مناسب بودن کفی و زیره کفش‌شان مربوط می‌شود.

از فروشگاه آخ جون کفش بازدید کنید

همچنین بخوانید:

ست کردن کیف و کفش

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *